Den 6. desember 2016 undertegnet helse- og omsorgsminister Bent Høie og matbransjene en intensjonsavtale om et sunnere kosthold. Avtalen varer ut 2021. Samarbeidet mellom bransjen og helsemyndighetene skal både bidra til å nå de nasjonale målene for folkehelsepolitikken og å styrke konkurransekraften til mat- og drikkenæringen.
Et av innsatsområdene i avtalen er å øke befolkningens inntak av frukt og bær, grønnsaker, grove kornprodukter og sjømat med 20 prosent. Dette er i tråd med målsettingen i ny Handlingsplan for bedre kosthold 2017-2021. De andre innsatsområdene fokuserer på reduksjon av salt, sukker og mettet fett.
Bransjene innen frukt og grønt, grove kornprodukter og sjømat arbeider mot samme mål: Økt satsning på informasjon, tiltak og produktutvikling som kan bidra til at folk spiser mer av sunnere matvarer.
Norges Frukt- og Grønnsakgrossisters Forbund har signert avtalen, sitter i Koordineringsgruppen og leder arbeidet med innsatsområde 4; øke inntaket av frukt, bær, grønnsaker, grove kornprodukter og sjømat med 20 prosent innen 2021. Mange av Forbundets medlemmer har også forpliktet seg til å nå målene, gjennom å tilslutte seg avtalen.